AJANKOHTAISTA


Ajankohtaiset tapahtumat löydät PR-tallin Facebook-sivulta. 

Karsinatallin tai aktiivitallin vapaista paikoista

Kysy lisää  Riitalta,  p. 0400 107 797. 

Aktiivitalliin otetaan uusia hevosia hokkikauden ulkopuolella.


I.H.Ahaa ry järjestää:

Anna_Kilpelainen_1000x563jpg

Pe 27.9. luento: Ratsuhevosen tasapaino ja notkeus klo 17–21
La 28.9. ratsastusvalmennukset (kaksarit/yksärit) klo 9–17

Kurssin aiheina:
- Hevosen kehon luontainen tasapaino ja joustavuus
- Tasapainon ja notkeuden kehittäminen maasta ja ratsain
- Laadukas tuntuma ja sen kouluttaminen

Hevosen kehon tasapainon ja notkeuden kehittäminen on jatkuva tavoite ratsun koulutuksen alkumetreiltä alkaen. Mitä luontevammin ja monipuolisemmin hevonen hallitsee kehoaan, sitä helpompi sen on toimia työssään ratsuna. Tämän ratsastaja havaitsee vaivattomuutena ja miellyttävyytenä ratsastuksessa.

Anna Kilpeläinen on ratsastuksenohjaaja ja eläintenkouluttaja, joka on työskennellyt ratsastuksen opetuksen ja hevosten kouluttamisen parissa vuosikymmeniä. Monipuolisesti kouluttautumalla hän on kerännyt laajan tiedon ja taidon hevosen kouluttamisesta maasta ja ratsain. Lue lisää: www.annakilpelainen.com.

Kurssipaikka:
Kurssi järjestetään PR-tallilla Porvoossa (Levojärventie 78-22). Luento pidetään tallin yläkerran kokoustilassa ja ratsastusvalmennukset maneesissa. Voit osallistua valintasi mukaan joko luennolle, valmennukseen tai molempiin. Valmennuksiin osallistutaan omalla hevosella. Luennolle osallistujat ovat tervetulleita seuraamaan katsojina myös ratsastusvalmennuksia. Luennolle osallistuneet saavat yksityiskohtaisen luentomateriaalin pdf-muodossa kurssin jälkeen. www.pr-talli.fi

Hinnat:
- Luento 40 €. Luennolla kahvitarjoilu.
- Ratsastusvalmennus, kaksari 60 min 55 € / ratsukko
- Ratsastusvalmennus, yksäri 60 min 75 € / ratsukko
Ulkopuolisilta ratsukoilta veloitetaan lisäksi maneesimaksu. Mikäli osallistujia tulee runsaasti, suositaan kaksareita.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittudu luennolle: https://bit.ly/31np5Ju
Saat maksutiedot automaattisesti sähköpostiisi heti ilmoittauduttuasi. Muistathan tarkistaa myös roskapostisi!

Ilmoittaudu ratsastusvalmennuksiin: p. 050 57 55 779

Ilmoittautumiset ovat sitovia eikä maksua palauteta peruutuksen sattuessa. Kurssipaikan voit esteen sattuessa siirtää toisella osallistujalle (ilmoita siitä silloin tapahtuman järjestäjälle). Mikäli järjestäjä peruu tapahtuman, kurssimaksu palautetaan. Tapahtumanjärjestäjä ei vakuuta osallistujia. Mikäli osallistut kurssille ratsukkona, huolehdithan että olette asianmukaisesti vakuutettuja, hevosesi rokotukset ovat asianmukaisessa kunnossa eikä tallillasi ole todettu tarttuvia tauteja.

Tervetuloa mukaan! :)


Vapaita tallipaikka

Tällä hetkellä vapaana on 1 tallipaikka karsinatallissa ja 1 paikka aktiivipihatossa. Aktiivipihattoon otetaan vain sopuisia, jo ennestään laumakäyttäymisen hyvin hallitsevia ruunia tai tammoja.  Tallipaikkakyselyt:  0400 107 797 / Riitta


28.2.2019

TÄYNNÄ! Minna Tallbergin luento: hevosen eleet ja ilmeet

Su 24.3.2019 klo 14–17 | PR-tallin yläkerta

Katsotaan yhdessä hevosia! Jokainen voi oppia paremmaksi hevosen eleiden ja ilmeiden tunnistajaksi. Tämä vaikuttaa suoraan sekä hevosharrastuksen mielekkyyteen että sen turvallisuuteen.

 • Hevonen on melko hiljainen, mutta kehollaan ja ilmeillään paljon puhuva eläin. Yleensä sillä on monia ennakoivia eleitä ja ilmeitä, ennen kuin se kokee tarvetta ”huutaa” eli esimerkiksi paeta, potkia tai purra.
 • Hevosten ilmeitä tutkitaan paraikaa enemmän kuin koskaan ennen. Mitä tuorein tutkimustieto kertoo ja miten voimme sen avulla ymmärtää hevosia paremmin? Kuinka paljon ilmeitä voi tulkita, ja kannattaako?
 • Luennolla näemme myös videoita hevoslauman käyttäytymisestä normaalissa ja poikkeavassa tilanteessa. Saamme katsella videoita ja valokuvia kipeästä ja sulkeutuneesta hevosesta sekä tietenkin myös rennoista, hyvinvoivista hevosista, onhan se tärkein asia tunnistaa. Pääsemme lisäksi tarkkailemaan aktiivipihatossa elävää 20 hevosen laumaa.

Minna Tallberg on sipoolainen hevostenkouluttaja, valo- ja videokuvaaja, joka on erikoistunut hevosten käyttäytymiseen ja sen huomioimiseen hevostenpidossa ja käytössä. Hänen kuviaan on mm. kirjassa Hevosen kanssa.

 • Luennon hinta: I.H.Ahaa:n jäsenille 25 €, muille 30 €. Maksetaan käteisellä paikan päällä. Varaathan tasarahan.
 • lmoittautumiset: Merene Hovilainen, p. 050 57 55 779. 
 • Ilmoittaudu pian – mukaan mahtuu vain 25 ensimmäistä! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.


26.2.2019

Torstai 14.3.2019 klo 18—20  | Luento: mitä hevoselle rehuksi? Mistä paras ruokintaohje? 

 • Oikea ruokinta on hevosen hyvinvoinnin perusta, mutta miten löytää tiensä rehuviidakossa? 
 • Hevosesta tulee sellainen, millaiseksi se ruokitaan, sanotaan. Mutta miten löytää ylitsepursuavasta rehuvalikoimasta juuri sinun hevosellesi sopivat vaihtoehdot? 
 • Mitkä ovat ne tekijät, joiden perusteella rehuvalinnat tulisi tehdä?
Tervetuloa kuuntelemaan agronomi Ulla Tennbergin esitystä ja keskustelemaan rehuista ja ruokinnasta hevosen ruoansulatuksen näkökulmasta! Ulla on kulkenut koko matkan nuoresta ja kokemattomasta hevosenomistajasta kotieläinten ruokinnan ammattilaiseksi. Hän vastaa mielellään kysymyksiinne.

Aika ja  paikka:

 • Torstai 14.3.2019 klo. 18.00–20.00
 • PR-tallin yläkerta

Osallistumismaksu: 

 • 5 €/henkilö, maksu käteisellä paikan päällä.  Luennolla kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu pikaisesti Riitalle puh. 0400 107 797,  paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.  Luennolle mahtuu n. 30 kuulijaa. 
Luennon järjestävät: PR-talli ja Speedex


5.2.2019 

1- TASON KOULUKISAT LA 30.3.2019

LUOKAT (AVOIMET KAIKILLE):

 • Luokka 1: Prix de Cafeteria Viking Raviohjelma Helppo D:3 2013
 • Luokka 2: Prix de Keravan Horse & Rider Helppo C:2 2000
 • Luokka 3: Prix de Satula.com Helppo B:0 2009
 • Luokka 4: Prix de Haikala Catering A-merkin kouluohjelma 2006
 • Luokka 5: Prix de Tulikavio Vaativa B:0 2009
 1.  Kilpailut järjestetään la 30.3.2019 klo 10:00 alkaen PR-tallin hiekka- ja kuitupohjaisessa 22 x 63 m maneesissa, osoite Levojärventie 78-22, 06200 Porvoo. Verryttely maneesissa ryhmissä 15 min ja omatoimisesti ulkokentällä. Suorittavan ratsukon lisäksi maneesissa saa olla erillisessä odotustilassa neljä ratsukkoa luokissa 1–4.
 2.  Ilmoittautumiset kilpailuja edeltävään tiistaihin 26.3.2019 mennessä KIPAAN https://tinyurl.com/y92g7hdy . Ratsastajan tulee kuulua SRL:n jäsenseuraan, ilmoittautuminen vaatii voimassaolevan vähintään E- kilpailuluvan.
 3.  Kilpailun kokonaisosallistujamäärä on 40 ratsukkoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautuneita tulee enemmän, loput ilmoittautuneet jonottavat paikkaa kilpailuun. Ratsukot otetaan jonosta mukaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä ja heille ilmoitetaan kisapaikasta sähköpostitse.
 4.  Kilpailuihin liittyvät tiedustelut Heidi Mänttäri, p. 044 968 3780 tai skura.ry@outlook.com. Kilpailujen tuomarina toimii Sari Leppänen (III).
 5.  Osallistumismaksu on 25 € (sis. Ilmoittautumismaksu 15 € ja lähtömaksu 10 €). Jälki-ilmoittautumisia ei oteta. Skura ry:n jäsenille lähtömaksu 15 €. Maksut maksetaan käteisellä viimeistään 30 min ennen lähtöä kilpailukansliaan. Kanslia avataan tuntia ennen kilpailujen alkamista. Kanslian puhelinnumero on 044 968 3780.
 6.  Aikataulut ja lähtölistat ovat nähtävillä KIPAssa viimeistään torstaina 28.3.2019 klo 18:00.
 7.  Peruutukset viimeistään tiistaihin 26.3.19 mennessä Kipaan tai ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse osoitteeseen skura.ry@outlook.com. Peruuttamattomat tai peruutusajan päättymisen jälkeen peruutetut ilmoittautumiset tulee suorittaa SRL:n kilpailusääntöjen mukaisesti Skura ry:n tilille FI28 1228 3000 0157 66.
 8.  Luokissa jaetaan voittajalle ja sijoittuneille ruusukkeet sekä huikeat sponsoreidemme lahjoittamat tavarapalkinnot. Upeiden luokkasponsoriemme lisäksi Back On Track Suomi tarjoaa joka luokan kolmelle parhaalle ratsukolle -40 % lahjakortin tuotteisiinsa sekä palkitsee 100 € arvoisella tuotepaketilla luokkien 3–5 voittajat. Bonuksena Ruuhkavuosiratsastaja-blogi palkitsee jokaisessa luokassa sijoittuneiden joukosta parhaimman äiti-/isäratsastajan specialRuuhksukkeella. Tavarapalkinnot noudetaan kansliasta, palkintoja ei postiteta jälkikäteen. Kaikissa luokissa ratsastetaan myös Skura ry:n kouluratsastuksen seuranmestaruus 2019.
 9.  Huomio isä- ja äitiratsastajat! Ruuhkavuosiratsastaja-blogi palkitsee jokaisessa luokassa sijoittuneista ratsukoista parhaimman äiti-/isäratsastajan specialRuuhksukkeella, ilmoittaudu mukaan Ruuhksukejahtiin merkitsemällä osallistumisesi ilmoittautumisen "lisätietoja"- kohtaan!
 10.  Kilpailupaikalla hyvin varustettu buffetti, maksu käteisellä.
 11.  Katsojat ja kilpailijat tulevat ja osallistuvat kisoihin omalla vastuullaan.
 12.  Kilpailuissa noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä
 13.  Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.
Lämpimästi tervetuloa kylän hauskimpiin ratsastuskisoihin!

Kilpailuja tukemassa:

Skura ry seurakoulumestaruuskilpailun säännöt 2019:

Seurakoulumestaruuskilpailuun voivat osallistua Skura ry:n täysjäsenet. Jos ratsastaja osallistuu kilpailuihin useammalla ratsulla tai samalla ratsulla useampaan luokkaan, huomioidaan paras suoritus.

Pistelasku:
Seuramestaruuskilpailuun voi osallistua luokissa heC–vaB. Mestaruus määräytyy prosenttituloksen perusteella, kaikki luokkatasot (heC–vaB) ovat tasavertaisia. Saman prosenttituloksen omaavien ratsukoiden kesken ratkaisee alapisteiden keskiarvo. Mestaruudessa palkitaan kolme parasta ratsukkoa.

Kari Vepsä su 24.2.2019 – TÄYNNÄ

Kari Vepsän hevosenkäsittelykurssi PR-tallin lämpöeristetyssä maneesissa sunnuntaina 24.2.2019 klo 13.30.–17.30. Mukana kaksi demohevosta, joista toinen lastausongelmainen. Tervetuloa mukaan katsojaksi!

Kurssin hinta PR-tallin ulkopuolisille 30 €, maksetaan käteisellä paikan päällä. Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! Ilmoittautumiset suljettu, kurssi täynnä!

Varaathan mukaan sopivasti lämmintä vaatetta ja oman istuinalustan (penkkejä ja tuoleja löytyy, mutta istuinalustoja ei riitä kaikille). Paikalla buffetti, jossa käteismaksu (varaathan riittävän pientä rahaa). Kurssi aloitetaan klo 13.30, joten saavuthan paikalle sopivan ajoissa.

Lisätietoja: Sera Honkavaara, 040 702 4265HARJOITUSKOULUKISAT SU 15.4.2018

LUOKAT (AVOIMET KAIKILLE):
 1. Kilpailuharjoitus järjestetään su 15.4.2018 klo 10:00 alkaen PR-tallin hiekka- ja kuitupohjaisessa 22x63 m maneesissa Levojärventie 78-22, 06200 Porvoo. Verryttely maneesissa ryhmissä. Suorittavan ratsukon lisäksi maneesissa saa olla erillisessä odotustilassa viisi ratsukkoa luokissa 1–2, sekä luokissa 3–5 suorittavan ratsukon sitä toivoessa. 
 2. Ilmoittaudu 10.4.18 klo 20.00 mennessä: utti.tarvainen@hotmail.com . Ilmoita ratsastajan nimi, hevosen nimi, mihin luokkaan osallistut ja luokassa 5 ilmoita lisäksi ratsastettava rata. Äiti-/isäratsastaja mainitsee ilmoittautumisen yhteydessä, osallistuuko Ruuhkavuosiratsastajan specialRuuhksukekisaan. Ilmoittautuminen on samalla lähdön varmistus, peruutuksen sattuessa kilpailumaksu suoritetaan Skura ry:n tilille FI28 1228 3000 0157 66. Kanslian puhelinnumero kilpailupäivänä: 050 3360 932.
 3. Kilpailun kokonaisosallistujamäärä on 40 ratsukkoa (ilmoittautumisjärjestyksessä). Jos ilmoittautuneita tulee enemmän, loput ilmoittautuneet jonottavat paikkaa kilpailuun. Ratsukot otetaan jonosta mukaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä. 
 4. Kilpailuihin liittyvät tiedustelut Heidi Mänttäri, sähköpostitse skura.ry@outlook.com. Kilpailujen tuomarina toimii Sari Leppänen (III). 
 5. Lähtömaksu Skura ryn jäseniltä15 € ja muilta 20 €. Maksut suoritetaan käteisellä kisakansliaan ennen luokan alkua.
 6. Osallistujilta edellytetään vapaa-ajan tapaturmavakuutusta, ratsastusseuran jäsenyyttä, Green Card- tai Green Card Plus -vakuutuskorttia. Virallinen kilpailuasu ei ole pakollinen, mutta asun täytyy olla siisti ratsastusasu. Kiinnitetty turvakypärä on kaikille pakollinen. Luokissa 1 ja 2 saa halutessaan olla raippa eivätkä kannukset ole pakollisia. Luokat 4-5 saa startata kangilla. 
 7. Lähtölistat nähtävillä perjantaina 13.4.2018 PR-tallin sivuilla http://pr-talli.fi/  sekä harjoituskilpailutapahtuman facebook-sivulla (julkaistaan myöhemmin).
 8. Luokissa jaetaan kaikille vähintään 60 % saavuttaneille ratsukoille ruusukkeet. Bonuksena Ruuhkavuosiratsastaja-blogi palkitsee jokaisessa luokassa eniten prosentteja saaneen äiti-/isäratsastajan specialRuuhksukkeella ja kilpailun muut luokkasponsorit palkitsevat korkeimpia prosentteja saaneita ratsukoita tavarapalkinnoin, tavoiteltavana mm. hevosen lihaskalvonavaus/o.t.e- hieronta. Kaikissa luokissa erillinen palkintojenjako luokan jälkeen tulosten selvittyä. palkintojenjakoon saavutaan ratsain tai jalan. Tavarapalkinnot noudetaan kansliasta, palkintoja ei postiteta jälkikäteen.
 9. Kilpailupaikalla hyvin varustettu buffetti, maksu käteisellä.
 10. Katsojat ja kilpailijat tulevat ja osallistuvat kisoihin omalla vastuullaan.
 11. Kilpailu on harjoittelua ja kaikkia kannustetaan. Kilpailuissa käytetään soveltuvin osin SRL:n kouluratsastussääntöjä. Ratsukko voidaan hylätä vain jos tuomari katsoo sen turvallisuussyistä tarpeelliseksi.
 12. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.
TERVETULOA!


Kilpailuja tukemassa:

 
 

Miguel da Fonsecan WE-valmennusta su 21.1.2018

TILAISUUS PERUUNTUI – JÄRJESTÄJÄ PAHOITTELEE!

WE-lajin kaksinkertainen maailmanmestari ja Suomen Working Equitation -yhdistyksen (WeFi) virallinen valmentaja, portugalilainen Miguel da Fonseca tulee joulukuun valmennuskiertueellaan jälleen PR-tallille.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet ratsukot asunpaikasta riippumatta. Mukaan mahtuu 6 ratsukkoa ja paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit valita joko yksityisvalmennuksen tai ratsutuksen, jolloin Miguel ratsastaa hevosesi. Huonokaan sää ei haittaa, sillä PR-tallin maneesi on lämpöeristetty ja pohjana on hiekan, Geopat-kuidun ja kumirouheen seos.

Sunnuntai 21.1.20187 – PR-talli, Porvoo

 • 14-15 Lina-Lotta - Rolex
 • 15-16 Vicky - Pinky
 • 16-17 Lilly - Iiro
 • 17-18 Miguel - Poksu
 • 18-19 Miguel - Fortuna

Hinnat:

 • Uudet oppilaat: 50 min – 110 € (WeFi-jäsenale -10 €)
 • Vanhat oppilaat: 45 min – 100 € (WeFi-jäsenale -10 €)
 • Hevosen ratsutus: 40 min – 75 €

Ilmoittaudu mukaan: Merene Hovilainen 050 57 55 779.

Tervetuloa valmennettavaksi tai yleisöksi! Tapahtumassa on myös buffetti.


Harjoituskoulukisat PR-tallilla su 19.11.2017 – kilpailujen tulokset

C: tuomari Sari Leppänen. Vähintään 60 % saaneet ratsukot palkittiin sinihopeisin ruusukkein.

Luokka 1+ 2 yhdistettynä: Raviohjelma Helppo D:3 2013 (rata B) ja Helppo C: tutustumisluokan kouluohjelma 2016 (rata B)

 • Anna Sjöblom, Fortuna – heC tuttari  – 63,6 % / 114,5 p
 • Emmi Heinonen, Loituma – heC tuttari  – 63,33 % / 114 p
 • Suvituuli Taipaleenmäki, Mockbeggar Nimble II – heC tuttari  – 61,94 % / 111,5 p
 • Lina-Lotta, Kavander Rolex – HeD:3  – 61,58 % / 117 p
 • Nelli Nieminen, Joso – heC tuttari – 61,11% 110 p
  ---------------------------
 • Lina-Lotta Kavander, Rolex – heC tuttari – 58,33 % / 105 p
 • Riina Mällinen, Ralli-Matti – HeD:3 – 58,16 % / 110,5 p
 • Riina Mällinen, Julian Tyttö – HeD:3 – 58,16 % / 110,5 p
 • Terhi Tyni, Risukon Tohina – HeD:3 – 57,37 % / 109 p
 • Marie Heikkinen,  Zandberg's Moonster – heC tuttari – 54,72 % / 98,5 p

Luokka 3: Helppo B:3 2009 (rata A)

 • Ira Mäki, Mighty Ruler – 66,36 % / 146 p
 • Heidi Mänttäri, Clayton – 64,55 % / 142 p
 • Riia Tuominen, Pin Rock`s Gerco – 63,64 % / 140 p
 • Päivi Lehikoinen, Axa – 62,73 % / 138 p
 • Sara Jussila, Podium – 62,27 % / 137 p
 • Tina Grönholm, Hrogas – 61,59 % / 135,5 p
 • Emmi Heinonen, Loituma – 61,59 % / 135,5 p
 • Suvituuli Taipaleenmäki, Mockbeggar Nimble II – 60 % / 132 p
  ---------------------------
 • Eerika Tillaeus, Rommel – 54,77 % / 120,5 p
 • Satu Hoffström, Joso – 53,64 % / 118 p

Luokka 4 +5 yhdistettynä: Helppo A:2 2009 (rata A) ja Vaativa B: vapaavalintainen pitkällä radalla ratsastettava vaB tai sitä vaikeampi rata

 • Johanna Luoma, Nisos – HeA:2 65,69 % / 190,5 p
 • Kati Paananen, Casadro Van't Gelutt Z – HeA:2 65,17 % / 189 p
 • Ina Silander, Colando – HeA:2 64,31 % / 186,5 p
 • Pia Sandström, Arioch – HeA:2 62,59 % / 181,5 p
 • Nina Eskola, Jopetti – HeA:2 62,24 % / 180,5 p
 • Aliina Halme, Solaris – HeA:2 61,72 % / 179 p
 • Satu Mustonen, Kiljander Ariel – HeA:2 61,72 % / 179 p
 • Anna Sjöblom, Clintons Girl – VaB FEI Jun, eo 09 60,59 % / 206 p
 • Milja Ranta, Gallops Jamiro – VaB:10 60,13 % / 228,5 p
  ---------------------------
 • Milja Ranta, SW Red Charm – VaB:10 59,74 % / 227 p
 • Sara Jussila, Podium – HeA:2 58,97 % / 171 p

Harjoituskoulukilpailut PR-tallilla su 19.11.2017 klo 10 alkaen 

LUOKAT (AVOIMET KAIKILLE):

 • Luokka 1:  Raviohjelma Helppo D:3 2013 (rata B)
 • Luokka 2:  Helppo C: tutustumisluokan kouluohjelma 2016 (rata B)
 • Luokka 3:  Helppo B:3 2009 (rata A)
 • Luokka 4:  Helppo A:2 2009 (rata A)
 • Luokka 5:  Vaativa B: vapaavalintainen pitkällä radalla ratsastettava vaB tai sitä vaikeampi rata

ERITYISMÄÄRÄYKSIÄ:

 • Kilpailuharjoitus järjestetään PR-tallin hiekka- ja kuitupohjaisessa 22x63 m maneesissa. Verryttely maneesissa ryhmissä tai sään salliessa ulkokentällä. Suorittavan ratsukon lisäksi maneesissa saa olla erillisessä odotustilassa kaksi ratsukkoa luokissa 1–2, sekä luokissa 3–5 suorittavan ratsukon sitä toivoessa. 
 • Ilmoittaudu 14. 11. 17 klo 20.00 mennessä: heidimanttari@outlook.com. Ilmoita ratsastajan nimi, hevosen nimi ja mihin luokkaan osallistut. Luokassa 5 ilmoita lisäksi ratsastettava rata. Ilmoittautuminen on samalla lähdön varmistus, peruutukset vain sairastapauksissa. Kanslian puhelinnumero kilpailupäivänä: 050 578 6439.
 • Lähtömaksu kilpailujärjestelyihin osallistuvilta PR-tallin ratsukoilta 15 € ja muilta 20 €. Maksut suoritetaan käteisellä kisakansliaan ennen luokan alkua.
 • Kilpailuihin liittyvät tiedustelut sähköpostitse Anna Sjöblom: finofela@windowslive.com tai Heidi Mänttäri, heidimanttari@outlook.com.
 • Kilpailun kokonaisosallistujamäärä on 40 ratsukkoa (ilmoittautumisjärjestyksessä). Jos ilmoittautuneita tulee enemmän, loput ilmoittautuneet jonottavat paikkaa kilpailuun. Ratsukot otetaan jonosta mukaan kilpailuun ilmoittautumisjärjestyksessä. 
 • Osallistujilta edellytetään ratsastusseuran jäsenyyttä, Green Card- tai Green Card Plus -vakuutuskorttia tai vapaa-ajan tapaturmavakuutusta. Virallinen kilpailuasu ei ole pakollinen, mutta asun täytyy olla siisti ratsastusasu. Kiinnitetty turvakypärä on kaikille pakollinen. Luokissa 1 ja 2 saa halutessaan olla raippa eivätkä kannukset ole pakollisia. 
 • Lähtölistat nähtävillä perjantaina 17. 11. 2017 paperiversiona PR-tallin ilmoitustaululla sekä PR-tallin nettisivuilla www.pr-talli.fi ja facebook-sivulla: https://www.facebook.com/PRtalli/ 

 • Luokissa jaetaan kaikille vähintään 60 % saavuttaneille ratsukoille ruusukkeet. Luokissa 1–2 palkintojenjako järjestetään luokan päätyttyä, luokissa 3–5 ruusukkeen saa kansliasta arvostelupaperin yhteydessä tulosten selvittyä. 
 • Kilpailupaikalla hyvin varustettu buffetti, maksu käteisellä.
 • Katsojat ja kilpailijat tulevat ja osallistuvat kisoihin omalla vastuullaan.
 • Kilpailu on harjoittelua ja kaikkia kannustetaan. Kilpailuissa käytetään soveltuvin osin SRL:n kouluratsastussääntöjä. Ratsukko voidaan hylätä vain jos tuomari katsoo sen turvallisuussyistä tarpeelliseksi.
 • Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.

Heinäanalyysit 2017

PR-tallin heinä ja kaura tulevat omista pelloista ja ovat luomulaatua. Kesän 2017 heinäanalyysit ovat nyt saatavilla kuivan heinän osalta. Säilöheinän analyysit tulevat myöhemmin. Tutustu pikkupaalien ja kanttipaalien analyyseihin PR-tallin Facebook-sivulla. Saa myös samalla tykätä sivusta! :)


Miguel da Fonsecan WE-valmennusta ke 13.9.2017 klo 18 – 21

WE-lajin kaksinkertainen maailmanmestari ja Suomen Working Equitation -yhdistyksen virallinen valmentaja, portugalilainen Miguel da Fonseca tulee valmennuskiertueellaan jatkossa  myös PR-tallille.

Working Equitation on suhteellisen tuore laji Suomessa, mutta jo meilläkin kovassa nosteessa! Kaksinkertainen maailmanmestari Miguel da Fonseca on kurssittanut Suomessa säännöllisesti vuoden 2015 lopusta lähtien. 

Keskiviikko 13.9.2017 – PR-talli, Porvoo

 • 18 – 19 Lina-lotta & Rolex, valmennus
 • 19 – 20 Piia & Sicco, ratsutus
 • 20 – 21 Mia & Fortuna, ratsutus

Tervetuloa yleisöksi!