KARSINATALLI

PR-tallin karsinatalli on suuri, valoisa ja EU-standardien mukainen talli, jossa on kaikkiaan 37 karsinapaikkaa. 

Tallista löytyy kaksi hoitokarsinaa, kaksi vesikarsinaa lämpimällä vedellä, sosiaalitilat, tilat varusteille ja loimille sekä puhaltimella varustettu loimienkuivatushuone.

Kaikilla käytävillä ja hoitotiloissa on ääntä vaimentava ja liukastumista ehkäisevä kumimatto. 

Tallivuokra 690 €/kk.


Karsinat

Karsinat sijaitsevat tallin kahdella käytävällä. Käytävien kumimatto pitää ilmapiirin hiljaisena ja rauhallisena. Jokaiselle hevoselle on mahdollista löytää sopiva karsinavieruskaveri tai tarvittaessa paikka, jossa naapureita on vähemmän. Karsinoissa on turvekuivitus ja ne siivotaan kaksi kertaa päivässä. Tallissa on koneellinen ilmastointi.


Ulkoilu

Kaikki hevoset ulkoilevat päivittäin, omistajan toiveen mukaan joko kokopäivä- tai puolipäivätarhauksessa. Hiekkapohjaisia tarhoja on yli 20 ja ne sijaitsevat aivan tallin vieressä. Tarhat ovat pääosin kiinni toisissaan, joten hevoset elävät lajinomaisesti vaikka tarhaavatkin yksin. Sopivan tarhakaverin löytyessä tarhoja voi myös yhdistää. Kesäisin hevosilla on laidunmahdollisuus.


Ruokinta

Hevoset ruokitaan neljä kertaa päivässä: kaurat/väkirehut 3 krt/pv ja heinä/säilöheinä 4 krt/pv. Käytössä oman tilan luomuheinä ja -kaura sekä Speedexin   rehuja lisähintaan. Asiakkaiden lisärehuille on oma varastohuone.


Hoito- ja pesukarsinat

Tallissa on kaksi hoitokarsinaa ja kaksi pesukarsinaa, joissa kaikissa koko lattiapinta-alan peittävä, hiljainen ja liukumaton kumimatto. Pesukarsinoissa on lämmin vesi. Kengitykset ja muut toimenpiteet on helppo suorittaa hoitokarsinoissa, joten ne eivät häiritse muiden asiakkaiden tallissa kulkemista.


Varuste- ja sosiaalitilat

Jokaiselle hevoselle on oma varustekaappi, loimihylly sekä paikat satulalle ja suitsille, tarvittaessa myös ajovarusteille. Loimien kuivatukseen on oma kuivauspuhaltimella varustettu huone. Ihmisten sosiaalitiloista löytyy pukukaapit, WC, suihku ja kahviotila.

Hoito- ja pesukarsinat sekä tallin kaikki sosiaali- ja varustetilat ym. ovat myös aktiivitallilaisten käytössä.