AKTIIVITALLI

Kesällä 2016 valmistunut aktiivitalli mahdol­listaa hevosille luonnollisen, lajinomaisen liikkumisen ja elämisen laumassa. 

Pihatossa hevoset ulkoilevat vapaasti eli päättävät itse ovatko sisällä, ulkona vai esimerkiksi katoksessa säältä ­suojassa. Kesällä hevosilla on vapaa pääsy laitumelle.

Aktiivitallin hevosille on varattu kuivattelu- ja hoitokarsinoita karsinatallin puolelta. 

Tallivuokra 630 €/kk.


Väkirehuautomaatti

Pihaton väkirehuautomaatti toimii hevosen harjaan kiinnitetyllä sirulla. Siruun ohjelmoidaan jokaiselle hevoselle yksilöllinen määrä väkirehuja ja päiväannos on jaettu useaan pieneen annokseen. Automaatista voidaan annostella kahta mineraalia ja kolmea väkirehua. Käytössämme on oman tilan luomukaura ja Speedexin rehut.


Heinäautomaatit

Hevosilla on käytössään neljä katettua, 8 kertaa päivässä tietokoneohjatusti avautuvaa heinä­automaattia. Jokaisessa heinäautomaatissa on 10 ruokailupaikkaa. Pihatossa on tarjolla myös vapaan heinän alue hevosille, joille automaateista saatava määrä ei riitä. Pääsy alueelle ohjelmoidaan ruokintasiruun. Käytössä on oman tilan luomuheinä.


Juoma-automaatit

Lämmitetyt juoma-automaatit varmistavat, että hevosilla on aina raikasta vettä tarjolla, myös kovimpien pakkasten aikaan. Erilleen ruokintapisteistä sijoitetut juoma-automaatit edistävät osaltaan hevosten liikkumista alueella.


Totuttelukarsinat

Kaksi totuttelukarsinaa on sijoitettu aktiivitallin keskelle. Niissä uusi tulokas tutustuu laumaan ensin turvallisesti aitojen läpi ennen laumaan päästämistä. Ikkunallisten, lämpöeristettyjen karsinoiden edessä on pieni ulkoilualue. Totuttelukarsinat toimivat tarvittaessa myös sairaskarsinoina.


Makuuhalli

Kookkaassa L-mallisessa makuuhallissa on kuusi suurta muovisuikalein varustettua oviaukkoa, joten halli on turvallinen kaikille lauman jäsenille. Riittävä ovimäärä mahdollistaa väistämisen ja helpon hallista poistumisen. Kuivikkeena lämmin turpeesta, puupelletistä ja pitkästä oljesta koostuva patja.


Aktiivitallin hoito

Aktiivitallin kaikki ulko- ja sisätilat siivotaan 3 kertaa päivässä. Samalla hevoset tarkastetaan haavojen ja sairastumisien sekä esimerkiksi kenkien puuttumisen varalta. 


Artikkeleita aktiivitallistamme: